RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Разумков відповів на питання про перейменування країни в Русь-Україну: відео

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков відреагував на пропозицію радника глави Офісу президента Олексія Арестовича перейменувати Україну.

Про це Дмитро Разумков заявив на своєму брифінгу у Верховній Раді.

"Україна сьогодні потребує змін, вимагає реформ, але вона точно не вимагає зміни назви. Гратися з назвою держави і намагатися на цьому якось хайпонути - це точно не державна позиція. У мене інформації, що в Офісі президента готується такий законопроект (про перейменування України в Русь-Україну - ред.) немає, я сподіваюся, що це фейк", - сказав Разумков.

Про пропозицію Арестовича називати конфлікт на Сході "русько-російська війна" спікер відповів, що "тут краще жувати, ніж говорити".

Нагадаємо, спікер української делегації в Тристоронньої контактній групі, позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що виступає за перейменування України в "Русь-Україну" для того, щоб "відібрати бренд "руські" у Росії. За його словами, відповідна робота в цьому напрямку вже ведеться і обговорюється на рівні Офісу президента.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба потролив Росію щодо того, що вони плутають Московію і Київську Русь.