RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Дорогоцінний камінь в короні газопроводів: чому Росія так дорожить "Північним потоком - 2"

Вже зовсім скоро відбудеться довгоочікувана зустріч президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джозефом Байденом. Українське керівництво покладає на цей діалог дуже великі надії. В силу об'єктивних обставин, ця зустріч буде досить швидкоплинною. У зв'язку з цим буквально кожне питання, яке обговорять президенти двох країн, буде дуже важливим для україно-американських відносин і глобальної геополітичної повістки в цілому. Одним з таких є питання газопроводу "Північний потік - 2" і Росії.

Про відносини Байдена з Росією, а також про те, які інвестиційні проекти в Україні можуть зацікавити Штати, "Апострофу" розповіла колишній радник американського президента Джорджа Буша-молодшого і дипломат Держдепу США з часів президентства Рональда Рейгана Дебра Кейган.

"Слід розуміти, що "Північний потік-2" ніколи не був просто про Україну. Це - коштовний камінь в короні російських газопроводів. На жаль, саме тому, що про нього говорили виключно в контексті України, це і дозволило адміністрації Байдена прийняти жахливе рішення.

Правда в тому, що "Північний потік-2" дасть Росії величезні гроші. 35-40% ВВП Росії - це гроші від її копалин. З будівництвом "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" 70% російського викопного палива піде на європейські ринки. І це дозволить Росії отримувати до 30% свого ВВП з Європи.

І як на мене, це була злочинна помилка дозволити таким чином російському бюджету наповнюватися з ЄС. Це дає можливість окупувати більше країн, пробувати здійснити більше замовних вбивств. Тому страшної помилкою було дозволити Росії заробляти такі величезні гроші - адже вона витратить їх на операції в Україні, Придністров'ї, Грузії, але також і в Сирії, Іраку і по всьому світу. Росія зможе вести себе погано, тому що у неї будуть на це гроші", - зазначила Кейган.

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "У Байдена хочуть поставити" галочку ", але Зеленському потрібно домовлятися про угоди - Дебра Кейган".