RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Розмова потрібна обом сторонам: де і коли може відбутися зустріч Зеленського і Путіна

Президент України Володимир Зеленський і його російський колега Володимир Путін потребують розмові на тему врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів керівник Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Зустріч Зеленського і Путіна можлива на полях Генасамблеї ООН, яка пройде найближчим часом. Вони можуть хвилин 20-30 поговорити", - каже політичний експерт.

На його думку, у кожної сторони є свій інтерес.

"Володимиру Зеленському ця розмова потрібна після бесіди з Джо Байденом, щоб у цілому розібратися, куди рухатися далі. Офісу президента ця зустріч потрібна для зміцнення внутрішньополітичних позицій. Інтерес Володимира Путіна тут полягає в тому, щоб не віддавати ініціативу по Україні американцям і європейцям", - вважає Вадим Карасьов.

Єдиний варіант для Путіна - різними методами схилити Офіс президента Зеленського хоча б почати виконувати політичну частину "Мінська", але без виведення окупантів.

Росіяни погрожують військовою силою, а їхні бойовики увечері 8 вересня показово обстріляли житлові будинки в Трьохізбенці, а також вдарили в районі Верхньоторецька, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібрів 120 і 122 мм. Проте, влаштовуючи різні провокації, в Кремлі не наважуються при цьому вийти з-за переговорного столу. Сидіти за цим же столом до останнього доведеться і Києву.

Більше читайте на "Апострофі" в статті: Мандата на них немає: чому Кремль загострює ситуацію на Донбасі