RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський про Путіна: Не вистачає часу думати про нього

У п'ятницю, 10 вересня, під час відкриття форуму Ялтинської європейської стратегії в форматі YES Brainstorming 2021, президент України Володимир Зеленський сказав, що у нього немає часу на роздуми про президента Росії Володимира Путіна.

Так Зеленський відповів на питання, чи змінилося його думка про Путіна, відповідне відео опубліковано в YouTube.

Глава держави наголосив, що його більше цікавить інше питання - можливість предметного діалогу з Путіним.

"Не вистачає часу думати про нього ... Мене більше цікавить, чи можемо ми предметно зустрітися, не декларативно, як він це робить з деякими державами. А дійсно, більш предметно, ніж це було на першій зустрічі в нормандському форматі", - сказав Зеленський.

Він додав, що хотів би значно більшого прогресу у відносинах України з РФ, але російська сторона такого бажання не демонструє.

"Але не все рухається вперед так, як я б дуже хотів і як точно Росія на сьогодні не хоче. Вони не бачать в цьому сенсу, не бачать сенсу закінчити війну і вирішити швидко конфліктне питання. Вони цього не хочуть. Це вже мої внутрішні проблеми, як я маю зробити і що я можу зробити, і мені потрібно змусити їх мати бажання предметно говорити про деокупацію нашої країни", - уточнив президент.

Зеленський наголосив, що саме від Росії залежить, чи відбудеться зустріч в нормандському форматі.

Як писав "Апостроф", Володимир Зеленський не виключає небезпеки повномасштабної війни з Росією.