RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

"Недопалок" або "бліда моль": однокурсник Путіна розповів, як його називали за часів навчання

У студентські часи президента Росії Володимира Путіна вважали "сірою мишкою".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів радянський розвідник, майор КДБ, однокурсник Путіна Юрій Швець.

Путін вже як валіза без ручки, його долю зараз вирішують - радянський розвідник

"Я його не пам'ятаю у навчанні. Інформацію про те, що він однокурсник, свого часу опублікувала служба зовнішньої розвідки Росії. Не знаю, чим вона керувалася. Оскільки цей заклад досить маленький, у мене там залишились хороші знайомі, то після того, як Путін став президентом, природно, це як грім прогриміло у викладацькому складі Червонопрапорного інституту. Новина приголомшила всіх, оскільки це була сіра миша, людина-ніхто. Найкраще його охарактеризували ті псевдоніми, якими його нагородили під час навчання і роботи. Перший - це "недопалок", другий - "бліда моль", - розповів Швець.

Він також додав, що до цього навчального закладу було вкрай складно потрапити, але, якщо ти вже потрапив, потрібно було зробити щось неймовірне, щоб після нього не взяли в розвідку.

"А його не взяли. Його направили назад до Ленінграда через професійну непридатність. До Німеччини - в НДР - він поїхав у втішну поїздку. Тих, кого не взяли в розвідку, відправляли у втішне відрядження в НДР. Як у нас говорили в той час, "горобець - не птах, НДР - не закордон". Тобто до того часу, як його призначили директором ФСБ, він не займався ні розвідкою, ні контррозвідкою, він взагалі нічим серйозним не займався", - додав він.

Нагадаємо, президент РФ осоромився під час зустрічі з учнями в середу, 1 вересня, у Всеросійському центрі "Океан" у Владивостоці.