RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Загинув не в ДТП: в Україні розповіли, як був убитий В'ячеслав Чорновіл

Через 22 роки в Україні з'являються подробиці загибелі В'ячеслава Чорновола. Колишній заступник генпрокурора Микола Голомша стверджує, що лідера Народного руху вбили чотирма ударами кастету.

Повідомлення про це, прозвучало в ефірі "4 каналу" - передає Укрінформ.

"Ми розслідували справу про вбивство Чорновіла ... І встановили, що Чорновіл був убитий. Був убитий чотирма ударами кастету в потиличну область голови і таким же кастетом був добитий водій", - заявив колишній заступник генпрокурора.

За його словами, загибель В'ячеслава Чорновола в ДТП було імітовано.

"Безумовно, що не ДТП. Було встановлено відключення подушок безпеки, підробку огляду місця події, було встановлено вбивство на Волині основного свідка. Коли ми відкопали труп, там були важкі метали в кістках. Потім "розкрутили" експерта, за словами якого, розтин тіла Чорновола не проводився ", - заявив Голомша.

Нагадаємо, за офіційними даними В'ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року. Обставини його загибелі вважаються нез'ясованими. Офіційна версія - це ДТП, що сталася під Борисполем.

В'ячеслав Чорновіл (1937-1999) - політик, публіцист, літературний критик, лідер Народного руху України. Він був в числі ініціаторів проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року і Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Похований Чорновіл на Байковому кладовищі в Києві. 2000 року йому посмертно присвоїли звання Героя України.

Раніше "Апостроф" писав про те, що 25 березня 1999 року автомобіль Toyota, яким В'ячеслав Чорновіл і його водій Євген Павлов поверталися з Кіровограда, зіткнувся з КамАЗом із причепом.