RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Зеленський створив групу по боротьбі з "Північним потоком - 2": чим вона займеться

У четвер, 16 вересня, президент України Володимир Зеленський створив робочу групу з нейтралізації ризиків, пов'язаних з будівництвом магістральних газопроводів в обхід України, в тому числі "Північного потоку - 2".

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Робоча група має розробити заходи щодо запобігання та мінімізації негативних наслідків, які несе Україні споруда газопроводів. У документі йдеться про зменшення загроз у сферах безпеки та енергетики.

Очолить робочу групу керівник ОП Андрій Єрмак. До її складу увійшли глава СБУ Іван Баканов, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, міністр енергетики Герман Галущенко, секретар РНБО України Олексій Данилов.

Керівник робочої групи отримав повноваження, що дозволяють вносити зміни до її складу і залучати до роботи представників органів виконавчої влади, наукових установ, громадських об'єднань, і незалежних експертів у разі потреби.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що санкції від США проти компанії-оператора російського газопроводу Nord Stream 2 AG можуть вплинути на європейські компанії - вони перестануть використовувати "Північний потік - 2".