RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Зеленський прилетів в США на Генасамблею ООН і зробив заяву: фото і відео

Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку.

Про це інформує Офіс президента.

Зеленський виступить на загальних дебатах Генасамблеї ООН. Також заплановані зустрічі з лідерами інших держав та представниками міжнародних організацій. Також Зеленський зустрінеться з представниками бізнесу та інвесторами, а також з українською громадою у США.

Як пише телеканал "Дом" Володимир Зеленський прибув до Національного меморіалу 11 вересня в Нью-Йорку (США). Він поклав квіти та вшанував пам'ять загиблих.

"Ми всі бачимо українські імена тут, прапори. Це можуть побачити всі, хто відвідали Меморіал", — зазначив президент.

Одним з багатьох героїв-рятувальників під час атаки на вежі WTC був українець Іван Скала, який служив поліцейським у Департаменті адміністрації порту Нью-Йорка і Нью-Джерсі, а 11 вересня 2001 року добровiльно зголосився надати допомогу постраждалим від теракту.

Також Зеленський доповнив, що на полях Генасамблеї ООН очікуються зустрічі з лідерами різних країн.

"Для нас дуже важливо, що ООН визнала Кримську платформу. Думаю, ми можемо говорити про підтримку України з боку наших партнерів у цей дуже непростий час", — додав Зеленський.

Він акцентував, що щодо геополітичної ситуації "трусить весь світ". "Тільки через діалог, через прагнення до стабільності можна розв'язати ці проблеми", — резюмував він.

Раніше ми розповідали, що в Нью-Йорку може відбутися зустріч Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним. Однак 14 вересня російський президент заявив, що в його оточенні коронавірусом захворіли кілька десятків людей, і пішов на самоізоляцію.