RU  UA

Це дешевий спектакль "95-го кварталу": генерал Москаль про обстріл автомобіля Шефіра

В історії з обстрілом автомобіля першого помічника президента Сергія Шефіра є нестиковки, а сама справа схожа на дешеву виставу.

Про це колишній глава Луганської ОВЦА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

Відповідаючи на запитання про те, що могло стати причиною розстрілу автомобіля Шефіра, політик припустив, що помічник глави держави нікому не міг перейти дорогу.

"Наскільки я знаю, він в Офісі президента працює на громадських засадах. І машина, яка була в "95-му кварталі". І він зізнався, що в ці дні займався постановкою якихось проектів "95-го кварталу". Кому міг перейти дорогу? З усіма олігархами він мав комунікацію. Він "держатель" всіх коштів "95-го кварталу". І це - чергова постановка "95-го кварталу", - заявив кандидат юридичних наук.

Він запропонував знайти і купити за свої гроші стару машину такого ж типу і провести експеримент.

"Як там знизу можна було стріляти, щоб кулі не пішли на виліт або не вперлися в обшивку. Дурниці. Чому не стріляли по вікнах? [Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген] Єнін каже, що були одиночні постріли. Я так зрозумів, що це автомат Калашникова, перероблений для мисливської зброї. Як на ходу, навіть зменшивши швидкість на повороті, можна випустити 20 одиночних пострілів по машині? Окрім того, журналісти з'ясували, що в кожній машині була пластина з титану, яка не давала кулям потрапити в салон. Водій десь за два дні на ТО залишив її на станції техобслуговування, бо не міг відкрити скло. І про це він Шефіру не сказав", - продовжив генерал міліції.

За його словами, у справі - маса запитань, а сценарій не вписується ні в криміналістику, ні в оперативно-розшукову діяльність.

На запитання ведучого, кому така подія могло бути вигідною, Москаль нагадав:

"Одразу і Шефір сказав, що це "привіт". Вже заготовки були з Офісу президента розіслані, що це привіт Зеленському тощо. Відповідь буде жорсткою. То знайдіть, хто це зробив. Ваш генеральний прокурор, [глава СБУ Іван] Баканов - ваш друг, товариш і брат по бізнесу, Шефір - ваш друг, товариш і брат по бізнесу. Знайдіть, якщо це привіт. Або підіть усі у відставку і дайте іншим людям - нехай знайдуть, хто це зробив. Уже Венедіктова каже, що це треба дуже довго шукати, підготовлений сценарій. Та який сценарій, не смішіть людей", - іронізує політик.

На його думку, генпрокурор Ірина Венедіктова і глава МВС Денис Монастирський повинні опитати Шефіра, з'ясувати факти - з ким і коли він спілкувався, у кого взяли гроші і не вирішили питання, якщо це питання було.

"Я поки 50 на 50. 50 - це особисто з Шефіром хтось мав неприязні стосунки, а більше схиляюся до того, що це була чергова постановка "95-го кварталу", - припустив Москаль.

"Ще раз кажу: не вписується (обстріл. - Ред.) абсолютно ні в які криміналістичні та оперативно-розшукові заходи. Треба зробити експеримент, і ви побачите, що не можуть так кулі потрапити. Видно, що стріляли рівно, а лежанка (стрілка. - Ред.) нижче знаходиться, траса на висоті. Повірте мені, чудес не буває. Я весь час займався вбивствами на замовлення і тому подібним. Це дуже дешевий спектакль", - підсумував генерал міліції.

Нагадаємо, колишній заступник генерального прокурора Олексій Баганець в ефірі Апостроф Live заявив, що замах на Шефіра влада хоче використати для рейтингу.