RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Замах на Шефіра: колишній заступник голови МВС назвав три нестиковки в справі

Якби оперативники МВС провели слідчий експеримент і відтворили обстріл автомобіля першого помічника президента Сергія Шефіра, то побачили б, що розслідування потрібно вести в іншому напрямі.

Про це колишній глава Луганської ОВГА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

Колишній заступник міністра внутрішніх справ запропонував провести експеримент на автомобілі подібного типу і з того ж місця в низині, звідки, на думку слідства, стріляв кілер. Москаль вважає, що при стрільбі знизу кулі повинні були пройти навиліт або впертися в обшивку.

"Дурниці. Чому не стріляли по вікнах? [Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген] Єнін каже, що були одиночні постріли. Я так зрозумів, що це автомат Калашникова, перероблений для мисливської зброї", - каже генерал міліції.

На його думку, навіть якщо автомобіль зменшив швидкість на повороті, складно випустити 20 одиночних пострілів по машині.

"Окрім того, журналісти з'ясували, що в кожній машині була пластина з титану, яка не давала кулям потрапити в салон. Водій десь за два дні на ТО залишив її на станції техобслуговування, тому що не міг відкрити скло. І про це він Шефіру не сказав", - продовжив політик.

Він додав, що в справі є багато запитань, а сценарій не вписується в криміналістику або оперативно-розшукову діяльність.

Читайте повністю інтерв'ю на "Апострофі": Це дешевий спектакль "95-го кварталу": генерал Москаль про обстріл автомобіля Шефіра.