RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Саакашвілі заявив, що повернувся в Грузію і вже збирає мітинг в Тбілісі: відео

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який в травні минулого року був призначений головою Виконавчого комітету реформ в Україні, повернувся в Грузію і заявив, що збирає мітинги.

Про це він написав у Facebook.

"Доброго ранку з Грузії. Я в Грузії після 8 років відсутності", - пише Саакашвілі в публікації 1 жовтня.

Відзначимо, 2 жовтня в Грузії відбудуться вибори до органів місцевого самоврядування.

"... 2 жовтня ми всі повинні піти на вибори, щоб врятувати Грузію. А 3 жовтня з ранку пройдемо з усієї Грузії, щоб захистити результати виборів. Приєднаюся до однієї з таких колон", - написав Саакашвілі в ще одній публікації.

Разом з тим, в прес-службі Національного руху Грузії повідомили, що не знають подробиць прибуття Саакашвілі в Грузію і не можуть підтвердити цей факт, пише On.ge.

Якщо Саакашвілі дійсно прилетів до Грузії, йому загрожує арешт. Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, пише DW.

"Як тільки Саакашвілі ступить на нашу землю, він буде арештований і направлений у в'язницю ... Його надія, що люди вийдуть і будуть захищати його, є хибною ... Сьогодні наша держава сильна, і сьогодні не 2003 рік, коли він прийшов до влади через хаос і дестабілізацію. Будь-яка провокація буде припинена в рамках закону", - сказав він, додавши, що Саакашвілі заочно засуджений, і заслуговує в'язниці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Саакашвілі заявив, що в Україні немає держави, її витіснили чиновники.