RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Україна анонсувала будівництво "інтелектуального" кордону з Білоруссю і Росією

Сьогодні, 1 жовтня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що протягом 2022-2023 років Україна облаштує інтелектуальний кордон з Білоруссю і Росією.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ.

"Держава докладе всі зусилля та фінанси, щоб облаштувати нарешті ділянки кордону з Росією і Білоруссю. Наступного року має бути "велике будівництво кордонів". Це й інженерні споруди, виконані фахівцями, і загалом новий інтелектуальний кордон, який дасть можливість прикордонникам на 100% контролювати межі нашої країни", - заявив він.

Зазначається, що в комплекс захисних інженерних споруд входять протитранспортний рів і вал, контрольно-слідова смуга, рокадна дорога, загороджувальний паркан з колючим дротом і інтелектуальна система відеоспостереження.

Ефективну протидію порушникам українського державного кордону забезпечать всепогодні камери, сенсорні, вібраційні та тепловізійні пристрої, які фіксують найменші деталі цілодобово в будь-який час року і передають сигнал нарядам прикордонників.

Монастирський підкреслив, що посилення кордону особливо актуальне в умовах дій Білорусі щодо сусідів з ЄС Польщі та балтійських країн.

Також він заявив, що для повного облаштування державних кордонів знадобляться 17 млрд гривень, які відомство вже попросило закласти в бюджет 2022.

Раніше ми писали, що невизнаний президент Олександр Лукашенко дав силовикам і прикордонникам доручення закрити кожен метр білоруського кордону.