RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Путіна назвали вступ України в НАТО "найгіршим сценарієм" і пригрозили заходами у відповідь

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що можливий вступ України в НАТО "виходить за червоні лінії національних інтересів Росії" і у відповідь Російська Федерація може "вжити активних заходів для забезпечення власної безпеки".

Про це Пєсков сказав французьким журналістам, пише ТАСС.

Відповідаючи на запитання щодо приєднання України до Північноатлантичного альянсу, він зазначив, що "вступ України в НАТО став би найгіршим сценарієм".

"Це сценарій, який виходить за червоні лінії національних інтересів Росії. Це той сценарій, який може змусити Росію вжити активних заходів для забезпечення власної безпеки", - заявив Пєсков.

Також прес-секретар Путіна прокоментував слова ведучої про те, що пересування російських військ до кордону України було сприйнято на Заході як загроза.

"Безумовно, ми можемо зрозуміти ваші почуття. Але ми хотіли б, щоб ви, європейці, були краще поінформовані. Тому що до переміщення російських військ в цей регіон там проводилися масовані навчання НАТО, що проходили біля російського кордону", - сказав Пєсков.

Він також поскаржився, що "всі весь час говорять про концентрацію російських військ, а про концентрацію військ НАТО - ніхто".

Як повідомляв "Апостроф", Україну незабаром відвідає глава Міністерства оборони США Ллойд Остін. В ході візиту він планує запевнити, що США підтримують суверенітет нашої країни перед обличчям російської агресії і "двері в НАТО відчинено" для України.