RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Рухаємося в НАТО короткими кроками: Україна хоче створити малий альянс з Туреччиною

Офіційний Київ обговорює з НАТО ініціативу щодо об'єднання зусиль Грузії, Молдови та України з Альянсом у питаннях Чорноморського регіону.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба на спільній прес-конференції зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу у Львові.

Як зазначає Кулеба, Україна хоч і не входить до НАТО, але вже веде політику створення малих альянсів. Він заявив, що Україна разом з Грузією, Молдовою і Туреччиною як країною-членом НАТО, а також іншими державами-учасниками Організації Північноатлантичного договору, можуть об'єднати свої зусилля у вирішенні питань, які стосуються Чорноморського регіону.

Дана ініціатива була запропонована президентом Володимиром Зеленським, підкреслив Кулеба.

"Співпраця між Україною та Туреччиною в питанні безпеки в Чорному морі є дуже тісною і відвертою. Ми готові на двосторонньому рівні з Туреччиною робити подальші кроки у зміцненні партнерства в питаннях безпеки на Чорному морі. Ці кроки ми з Мевлютом дуже чітко проговорили. Тому вважайте, що переговори перебувають в активній фазі", - заявив глава МЗС України.

Раніше ми повідомляли, що Україна і Грузія стануть членами НАТО незалежно від позиції Росії - така заява пролунала з вуст генсека Альянсу Йенса Столтенберга.