RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

НАТО і війна РФ проти України: головні тези брифінгу міністра оборони США в Києві

У вівторок, 19 жовтня, до Києва з офіційним візитом прибув міністр оборони США Ллойд Остін. Він висловився щодо низки важливих для України питань.

На спільному брифінгу з міністром оборони України Андрієм Тараном Ллойд Остін заявив, що винуватцем війни на Донбасі є Росія, вона ж перешкоджає мирному врегулюванню.

"Давайте чітко говорити, що Росія почала цю війну, і Росія є тим каменем, який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони почали порушувати територіальну цілісність і суверенітет України", - зазначив він.

Остін висловив упевненість, що США продовжать надавати Україні необхідну підтримку в конфлікті з Росією.

"Ми будемо з нашого боку робити все можливе, щоб підтримати Україну, розвивати її здатність захищати територіальну цілісність і недоторканність", - запевнив міністр.

Коментуючи реакцію РФ на можливість вступу України в НАТО, Остін наголосив, що ніякі треті країни не мають права впливати на визначення Україною своєї майбутньої зовнішньої політики.

"Жодна третя країна не має права вето на вступ в НАТО. Україна, як я вже зазначив, має право вирішувати свою майбутню зовнішню політику без зовнішнього втручання. Я скажу, що наша підтримка українського суверенітету є непохитною, і ми будемо продовжувати працювати разом для того, щоб запевнити, що ми в правильному місці, і Україна може себе захистити", - заявив міністр оборони США.

Як повідомляв "Апостроф", 18 жовтня в аеропорт "Бориспіль" прибув другий вантаж технічної допомоги для Збройних сил України від Сполучених Штатів Америки. Загальна сума допомоги становить понад 60 млн доларів.