RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Родичі по обміну: нардепи придумали оригінальний спосіб заробітку в Раді

У Верховній Раді, де депутати порушують карантин і ходять без масок, обранці народу масово влаштовують родичів на роботу, оформляючи їх помічниками колег-парламентаріїв. За два роки з бюджету їм було виплачено 4,5 млн грн.

Про це повідомляє програма "Схеми".

Так, дружина дружина "слуги народу", голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики і віце-президента ПАРЄ Олександра Мережка - Вікторія Уліганець отримала понад 750 тисяч грн, працюючи помічницею у "слуги" Ігоря Марчука.

Дружина "слуги народу" Олексія Кузнєцова - Аліна за півтора року отримала понад 670 тисяч грн роботи помічницею у екс-кварталівця Олександра Кабанова.

Син "слуги народу" Андрія Задорожного - Іван на посаді помічника нардепа Андрія Костіна заробив понад 630 тисяч грн. За словами "роботодавця", для нього "це було питанням ділової репутації", адже Задорожний молодший є сином професійного юриста з дуже відомої юридичної фірми.

А дочка Андрія Костіна Анастасія стала помічницею у Задорожного і за два роки роботи на цій посаді теж заробила майже 600 тисяч грн.

Дружина члена фракції ОПЗЖ Віктора Чорного - Ольга Арканова-Чорна за неповний рік роботи помічницею його колеги по фракції Олександра Колтуновича заробила понад півмільйона гривень.

Цікаво, що Колтунович заявив, що своїх помічників, в тому числі і Арканову-Чорну, не знає: "Я цих людей деяких, чесно кажучи, навіть в обличчя не бачив. Власне, цю жінку теж".

Дружина співголови депутатської групи "Партія" За майбутнє "Тараса Батенка - Катерина працює помічницею члена цієї ж групи Ірини Констанкевич і отримує мінімальні 6000 гривень на місяць.

Таку ж суму отримує і Лілія Чорна - пасербиця члена ОПЗЖ Віктора Чорного - на посаді помічниці його колеги по фракції Федора Христенко.

В цілому "Схеми" нарахували не менш як 12 родичів депутатів, які працюють помічниками за бюджетні кошти.

Нагадаємо, "Апостроф" розповідав, що дають на сніданок у їдальні Ради і скільки він коштує.