RU  UA

"Без України Московія не імперія": генерал розповів, чому Путін почав війну з українцями

Президент Росії Володимир Путін напав на Україну тому, що одержимий ідеєю відновлення імперії, Радянського Союзу.

Таку думку в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV висловив Герой України, офіцер Головного командного центру Генерального штабу України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, генерал-майор Ігор "Сумрак" Гордійчук.

Путін боровся за імперію, а без України вона неможлива.

"Без України Московія не імперія. Чому він так за Білорусь взявся? Але Білорусь втратила спочатку економічну незалежність, а потім гуманітарну, інформаційну, коли продала все телебачення, всю мову. Так що їм зараз захищати? Їм нічого захищати. У них немає нічого свого, все російське. Економіка російська, всі акції скуплені. А нам є що захищати", - зазначив Гордійчук.

Він констатував, що хоча Україна і дуже постраждала від російської агресії, нам є що зберігати.

"Так, ми дуже постраждали, але у нас 90% всього можна відновити і зберегти. 90% людей можна зберегти. Важко зберегти більш доросле покоління, де ментально Радянський Союз", - додав Герой України.

За його словами, українська молодь інакше ставиться до СРСР.

"Вони такого не розуміють, боротися за це не будуть. Вони виросли у вільній країні, вони бачать свої переваги, це впливає", - вважає генерал-майор.

За його словами, Україна може і повинна боротися за молодь на неконтрольованій території.

"Так, є окремі квоти для вступу молоді з окупованих територій в українські вузи. Вони приїжджають, навіть у мене в ліцеї були. Вони перереєструвалися тут в Києві або області, але вони з Луганська, Донецька, Криму. Ми їх навчаємо", - розповів Ігор Гордійчук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не може піти на Україну, всі відповіді він отримав в 2014-му - генерал Ігор "Сумрак" Гордійчук.