RU  UA

Відомий генерал пояснив, чому Україна не була готова дати відсіч окупантам в Криму

У 2014 році українські політики не були готові до широкомасштабних військових дій. Не було ні ідеологічної, ні психологічної, ні будь-якої іншої готовності боротися за Крим, адже такі операції готуються тривалий час.

Про це в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV розповів Герой України, офіцер Головного командного центру Генерального штабу України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, генерал-майор Ігор "Сумрак" Гордійчук.

"Ми тоді по Криму рахували, тому що Путін використовував не тільки регулярну армію, а й бандитів, тітушок, зеків і інших. Їх було більше ніж десять на одного. Тобто якби ми десантувалися в Криму, то була велика ймовірність того, як в Луганську, коли збили літак. Була така загроза. Все одно, навіть якби ми 100-200-300 людей мали, то дуже малоймовірно було б сподіватися на перевагу. Навіть на Саур-могилі було 7-8 на одного. Я вже не кажу про психологічну складову, про рівень підготовки", - сказав Гордійчук.

На його думку, Україна у 2014 році не була готова боротися за Крим, тому що такі масштабні спецоперації та наступи готуються не один місяць.

"Не було ідеологічної готовності, де Україна - понад усе. Зараз моя мета, щоб всі наші курсанти були на 100% щирими патріотами та прихильниками євроатлантичної інтеграції, Майдану, Революції Гідності. Щоб вони любили спорт, тому що це допомагає вижити, щоб вчили англійську мову і були порядними громадянами", - пояснив генерал.

Він уточнив, що є чотири складових бойової підготовки: ідеологічна, психологічна, інтелектуальна і фізична, і зазначив, що перша вже знаходиться на високому рівні, тепер потрібно підтягувати другу.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не може піти на Україну, всі відповіді він отримав у 2014-му - генерал Ігор "Сумрак" Гордійчук