RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Росія стягнула до кордонів України майже 100 тисяч військових: тривожна заява Міноборони

За даними Головного управління розвідки Міноборони, Росія зосередила угруповання військ загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб у нашого спільного кордону і на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

До складу угруповання входять підрозділи 8-ї та 20-ї армій Південного та Західного військових округів, а також сили та засоби Чорноморського флоту РФ.

Крім того, поблизу українського кордону знаходяться окремі з'єднання та частини 4-ї, 6-ї армії ВПС та ППО ВКС російських збройних сил. На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей розміщено два армійські корпуси російських окупаційних військ.

У другій половині поточного року поблизу нашого кордону країна-агресор проводила серію масштабних навчань, після яких частини та підрозділи 41-ї армії залишилися в європейській частині РФ, зокрема, в районі міста Єльня у Смоленській області. Відстань, яка розділяє ці війська та український кордон, становлять близько двохсот шістдесяти кілометрів.

Зазначимо, що час від часу Росія “грає м'язами” біля кордонів сусідніх держав. Така практика допомагає державі-агресору підтримувати напругу та чинити тиск на сусідів, які ведуть незалежну політику.

1 листопада з'явилися нові супутникові фото, на яких видно, що Росія концентрує війська на кордоні з Україною. Знімки показали скупчення бронетанкових частин, танків та самохідної артилерії разом із наземними військами.