RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Саакашвілі за час голодування втратив 20 кг: мати побоюється за його життя

Колишній президент Грузії, а нині арештований Міхеїл Саакашвілі, який голодує 34 дні поспіль, схуд уже на два десятки кілограмів.

Про це повідомляє уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

"Зустрілася з матір'ю громадянина України, голови виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України Міхеїла Саакашвілі пані Гіулі Аласанія, а також з його українським адвокатом Євгеном Грушовцем та народним депутатом України Єлизаветою Ясько", - пише омбудсмен.

За її словами, мати політика стурбована станом сина і тим, що тривале голодування завдасть непоправної шкоди здоров'ю Саакашвілі. Раніше через нестабільний артеріальний тиск і пульс медики не могли об'єктивно оцінити стан екс-президента, проте сьогодні йому зробили всі необхідні аналізи і найближчим часом з'являться їхні результати.

Денисова закликала владу Грузії не ігнорувати стан здоров'я політика і надавати йому необхідну допомогу, на яку він має право згідно з Конвенцією з прав людини.

"Закликаю іноземні держави та міжнародні організації рішуче засудити дії посадових осіб Республіки Грузія, які порушують права громадянина України Міхеїла Саакашвілі та домагатися грузинської влади відновити його права на надання медичної допомоги", - додала омбудсмен.

Раніше ми писали, що з Грузії депортували журналістів Дмитра Гордона та Алесю Бацман, які хотіли відвідати Саакашвілі в тюрмі.