RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Нові імена у Кабміні: за кого проголосувала Рада

4 листопада Верховна Рада розглядала питання призначення чотирьох міністрів.

"Апостроф" розповідає про те, кого та як підтримали голосами народні обранці.

За якими кандидатурами відбулися голосування:

  • Олексія Резнікова, який очолював Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, призначили на посаду міністра оборони;
  • депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук отримала посаду міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій замість Рєзнікова.
  • кандидатуру Павла Рябікіна, голови Державної митної служби, прийнято на посаду міністра стратегічної промисловості;
  • заступник глави Офісу Президента Юлія Свириденко стала головою Мінекономіки та водночас отримала посаду віце-прем'єра.

Олексій Резніков – новий міністр оборони України

За його кандидатуру голосу віддали 273 народні депутати.

Олексій Резніков є одним із найдосвідченіших юристів України. Він захищав Ющенка у суді після другого туру виборів 2004 року, а також вів справу Криворіжсталі.

2014 року його обрали депутатом Київської міськради. Резніков став його секретарем та заступником Віталія Кличка, а пізніше – його радником. У 2016-2018 роках обіймав посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань самоврядування. У вересні 2019 року президент призначив Резнікова представником України у Тристоронній контактній групі у Мінську.

На посаді віце-прем'єра з питань окупованих територій Резніков був із березня 2020 року. Він активно захищав інтереси України і всередині країни, і за її межами.

Ірина Верещук – новий міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Кандидатуру підтримали 260 народних обранців.

Ірина Верещук народилася 1979 року у Львівській області. Після служби в армії Верещук у 2007-2008 роках працювала юристом міської ради Рави-Руської, після чого стала заступником голови Жовківської РДА, а потім була обрана мером Рави-Руської.

2014 року Верещук балотувалася на дострокових виборах до Верховної Ради, але до парламенту не пройшла. У 2019 році пройшла до Верховної Ради IX скликання за списком партії "Слуга народу" (№29 у списку).

Павло Рябікін – новий міністр стратегічної промисловості

За нього проголосували 237 депутатів.

З березня 2017 року Рябікін був генеральним директором аеропорту "Бориспіль". Перед цим він був народним депутатом трьох скликань, обіймав посаду заступника міністра транспорту та зв'язку, а також посла України у Данії.

Минулого року призначено головою Державної митної служби. У своїй декларації Павло Рябікін вказав одразу кілька дорогих автомобілів, кілька водних засобів та дачу на воді.

Юлія Свириденко – новий голова Мінекономіки

Її підтримали 256 депутатів.

Обіймає посаду заступника глави Офісу президента. Раніше була першим заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. У 2018 році тимчасово виконувала посаду голови Чернігівської ОДА.

Свириденко народилася 25 грудня 1985 року у Чернігові. 2008 року закінчила з відзнакою Київський торговельно-економічний університет.