RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна отримала нового міністра оборони: результати голосування Ради

Олексія Резнікова, якого днем раніше звільнили з посади віце-прем'єр-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, призначили на посаду міністра оборони.

Його кандидатуру підтримали 273 народні депутати, повідомляє кореспондент "Апострофа".

Так, Резніков замінив Андрія Тарана, якого також відправили у відставку 3 листопада. Раніше повідомлялося, що саме його кандидатура є найімовірнішою на посаду нового глави відомства.

У ЗМІ також з'являлася інформація про те, що президент Зеленський заочно погодив кандидатуру Резнікова на цю посаду.

Олексій Резніков є одним із найдосвідченіших юристів України. Він захищав Ющенка у суді після другого туру виборів 2004 року, а також вів справу Криворіжсталі.

2014 року його обрали депутатом Київської міськради. Резніков став її секретарем та заступником Віталія Кличка, а пізніше – його радником. У 2016-2018 роках обіймав посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань самоврядування. У вересні 2019 року президент призначив Резнікова представником України у Тристоронній контактній групі у Мінську.

На посаді віце-прем'єра з питань окупованих територій Резніков був із березня 2020 року. Він активно захищав інтереси України і всередині країни, і за її межами.

Раніше ми писали про інші перестановки в Кабміні.