RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Резніков пояснив, що потрібно для повернення Криму та Донбасу Україні

Новий міністр оборони України, екс-очільник міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що візьме курс на підвищення обороноздатності країни – це, за його словами, необхідно для повернення Криму та ОРДЛО до складу країни.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Як зазначив міністр, він чудово знає поведінку Росії, оскільки два роки брав участь у переговорах щодо Донбасу у складі Мінської ТКГ. Резніков пояснив, що Росію можна зупинити, якщо давати їй відсіч.

"Якщо ми хочемо миру, повернути Крим та окуповані території Донецької та Луганської областей, то нам потрібна обороноздатність та стійкість країни" , - заявив Резніков під час виступу. Він також заявив, що має намір зайнятися поточною ситуацією у Збройних силах України – за його словами, низький відсоток військових рекомендує своїм знайомим йти служити до армії через певні дисбалансів.

"Збройні Сили користуються найбільшою довірою громадян, при цьому дуже низький відсоток військовослужбовців готові рекомендувати своїм друзям йти служити до їхнього підрозділу. Тобто, щось з процесами всередині самих Збройних Сил. Ці дисбаланси треба зняти. Встановити причини, розібрати на складові і зняти. Інакше нам буде дуже важко встояти перед Російською Федерацією, яка не зупиняє свій гібридний наступ", - наголосив Резніков.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною, і в Міноборони вважають, що до зими біля кордону сконцентрують ще більший військовий контингент.