RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ми всі перевірили: у Генштабі розповіли про війська РФ на українському кордоні

Генеральний штаб Збройних сил України проаналізував повідомлення західних засобів масової інформації про стягування російських військ і військової техніки до російсько-українського кордону.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" розповів начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала.

"Коли ми отримали зі ЗМІ ці дані, ми також запросили свої засоби розвідки - це не один орган розвідки, кілька. Після того, як були надані нам дані знову щодо цієї ситуації, ми знову оцінили ситуацію, і жодного нарощування сил на кордоні з Україною не було і немає", – заявив він.

Шаптала вказав на проведення навчань "Захід-2021" на території Росії та Білорусі та пояснив, що повернення військ на місце постійної дислокації потребує часу.

"По закінченні навчань не закінчується життя військових частин. Далі слідує переміщення техніки, а ми знаємо, що поблизу нашого кордону знаходяться кілька полігонів РФ. Вони також з того чи іншого полігону здійснюють переміщення", - пояснив він.

Нагадаємо, в західних ЗМІ протягом останніх днів з'являлися повідомлення про концентрацію російських військ уздовж українського кордону, і навіть публікувалися супутникові знімки, які підтвердили наявність скупчення бронетанкових частин, танків і самохідної артилерії разом із наземними військами в районі російського міста Єльня.

Водночас Міністерство оборони повідомляло, що додаткове перекидання російських військ та військової техніки на кордон із нашою країною не зафіксовано.