RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Може погіршитися будь-якої хвилини: омбудсмен розповіла про стан Саакашвілі

Здоров'я громадянина України, Голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеїла Саакашвілі, який голодує 39-й день, стрімко погіршується.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова та закликала владу Грузії перевести в'язня до лікарні.

Консиліум лікарів, які відвідали Саакашвілі у пенітенціарній установі №12 у м. Руставі, оцінив стан його здоров'я як незадовільний. На їхню думку, воно може змінитися на гірше будь-якої хвилини.

“Закликаю грузинську владу невідкладно забезпечити переведення громадянина України до лікарні, яка облаштована для надання екстрених реанімаційних заходів та відповідає стандартам надання медичної допомоги таким пацієнтам з урахуванням усіх рекомендацій консиліуму лікарів”, – йдеться у повідомленні.

Через повідомлення у засобах масової інформації про те, що Саакашвілі нібито вживає їжу, він з 6 листопада відмовився від ліків та підтримуючих препаратів, призначених медиками установи, де він утримується.

"Спонукання Міхеїла відмовитися від цих препаратів нічим іншим, як способом позбавлення його життя", - написала Денисова.

Також омбудсмен звернулася до іноземних держав та міжнародних правозахисних організацій із проханням рішуче засудити дії посадових осіб Грузії, які порушують права громадянина України на життя та здоров'я.

Нагадаємо, 7 листопада особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе повідомив, що його стан стане критичнішим за критичний, можливо, через кілька годин, і закликав скликати консиліум лікарів, запрошених МОЗ Грузії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: