RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Саакашвілі терміново відправили на гелікоптері з в'язниці: відео

У понеділок, 8 листопада, голову виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України, експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі, який голодує 39-й день, вивезли з в'язниці гелікоптером.

Відповідне відео опублікувала на своїй Facebook- сторінці народний депутат Єлизавета Ясько.

"Є інформація, що Михайла Саакашвілі почали перевозити до лікарні у Горі вертольотом (нібито). Але ця інформація не підтверджена.

У якому стані Михайло також поки що немає підтвердженої інформації", - написала Ясько.

Трохи згодом на сторінці нардепа з'явилася уточнена інформація:

"Всупереч заявам консиліуму лікарів, грузинського та українського омбудсменів та позиції України, його перевели в найнебезпечніше місце для його життя - Глдані!"

Пізніше у Пенітенціарній службі Грузії заявили, що Саакашвілі перевели до Глданської лікарні, щоб "запобігти погіршенню стану здоров’я і з огляду на збільшену небезпеку".

Глданська в'язниця та слідчий ізолятор на околиці Тбілісі — найбільші в Грузії, тут перебувають близько чотирьох тисяч людей.

У 2012 році в країні спалахнув скандал, що стосується тортур та згвалтувань ув'язнених, які відбувалися в цій пенітенціарній установі.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова в понеділок, 8 листопада, повідомила, що стан здоров'я Міхеїла Саакашвілі стрімко погіршується і звернулася до влади Грузії з проханням перевести в'язня до лікарні. Також вона закликала світову спільноту засудити дії грузинських посадових осіб, які порушують права українського громадянина.