RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Не треба самозаспокоюватися: у РНБО зробили заяву про плани Кремля

Україна має бути постійно готовою до спроб Росії повернути свій вплив та контроль над нашою територією.

Про це у своїй статті заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Руслан Демченко.

Як зазначив Демченко, сьогоднішній потенціал України на порядок вищий, ніж на початку 2014 року. Йдеться не лише про рівень дієздатності української армії та спецслужб, а також їхню готовність до будь-яких сценаріїв, але й про безпрецедентний на сьогодні рівень підтримки України з боку міжнародних партнерів.

Проте це в жодному разі не повинно бути приводом для самозаспокоєння, наголосив перший заступник секретаря РНБО. В Україні дуже добре розуміють, що російське керівництво не дасть нашій країні спокою, постійно перевірятиме її на міцність, а також шукатиме нові важелі та механізми впливу з метою повернути Україну під контроль Росії.

Тактика російської сторони, що постійно оновлюється, вимагає від України шукати нові підходи до стримування агресора, включаючи т.зв. "розумну силу". Демченко наголосив: на тлі нинішньої істеричної реакції Кремля на будь-які дії України щодо захисту свого суверенітету, Київ має дотримуватись принципу "менше галасу – більше справи".

Раніше екс-депутат Верховної Ради України, учасник російсько-української війни Ігор Лапін назвав зміни, які потрібні керівництву нашої держави для протистояння агресивній політиці Кремля.