RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Вручили підозру: колишній міністр енергетики йде за "гучною" статтею

Служба безпеки України вручила підозру колишньому міністру енергетики України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Підозрю оголошено за статтею ст. 258-3 Кримінального кодексу України – сприяння терористичній групі або терористичній організації" , - йдеться у прес-службі.

Слідством встановлено, що чиновник упродовж грудня 2014 – лютого 2015 року видав низку наказів, призначаючи на посади державних підприємств осіб, які перебували на тимчасово окупованих територіях (ОРЛО, ОРДО).

Крім того, екс-міністр перевищував свої службові повноваження. Він змусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод із представниками ОРДЛО. Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд грн.

"В результаті протиправних дій міністра у розпорядження терористів надійшло понад 200 млн. грн. Це призвело до закріплення та подальшого становлення так званих "урядів" терористичних організацій "Л/ДНР" на тимчасово окупованих територіях. Внаслідок протиправних дій міністра до розпорядження терористів надійшло понад 200 млн грн", - наголошується у відомстві.

Довідка: міністром енергетики та вугільної промисловості України з грудня 2014 по квітень 2016-го був Володимир Демчишин.

Раніше "Апостроф" писав про те, що нардепу Гео Леросу вручили другу підозру та клопотання про домашній арешт. Він назвав це "розправою" з боку президента Володимира Зеленського.