RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Загроза прориву мігрантів в Україну: у п'яти областях можуть запровадити надзвичайний стан

У п'яти прикордонних областях України можуть запровадити надзвичайний стан. Зокрема йдеться про Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську та Чернігівську області, які межують із Республікою Білорусь. Таке рішення було ухвалено на нараді на чолі із секретарем РНБО Олексієм Даніловим. Є загроза того, що міграційна криза, що склалася, може вийти з-під контролю і торкнутися України.

Про це повідомив телеканал "Дім".

У нараді взяли участь керівники СБУ, МВС, Міністерства оборони, голови прикордонних областей, а також посли Литви та Польщі.

На думку учасників наради, ця міграційна криза є ретельно спланованою спецоперацією, яку організували режими Лукашенка та Путіна. Її метою є тиск на країни Євросоюзу.

"Це добре підготовлена, спланована спецоперація білоруських і російських спецслужб, метою якої є тиск на країни ЄС. Відповідно, планів і намірів по перенаправленню мігрантів на територію України у них не було. Все, що відбувається сьогодні, щоб зробити такий сценарій неможливим, якщо ситуація у Білорусі вийде з-під контролю”, - заявив голова СБУ Іван Баканов.

Зараз в українських областях, що межують із Білоруссю, посилюють охорону та перекидають туди підрозділи силовиків та потрібну військову техніку.

"Тільки цього року на засіданнях РНБО тричі розглядалося питання наших кордонів. Було два рішення РНБО та крайнє рішення щодо збільшення можливості нашої прикордонної служби", - заявив Данилов.

Тим часом у ЗМІ з'явилася інформація, що мігрантам дали інструкції щодо нападу на польських силовиків.