RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Як переговори Путіна та Байдена позначаться на ситуації на Донбасі: експерт дав чітку відповідь

Найближчим часом може відбутися онлайн-розмова президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна. Ці переговори можуть позитивно вплинути на ситуації на Донбасі.

Таку думку висловив "Апострофу" американіст, професор Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Сергій Галака.

"Якщо розмова пройде нормально і Путін не буде робити якихось різких рухів взимку, про що зараз військові попереджають, то тоді, ймовірно, відбудеться вже і особиста зустріч. Як я розумію, це така тактика затягування Путіна в діалог через серію зустрічей. Розмова матиме стримуючий ефект, як і очікування цієї розмови", - зазначив він.

За результатами цих переговорів, за його словами, можна буде судити, чи є перспектива очної зустрічі Байдена та Путіна.

"Судячи з того, що сталося навесні та влітку, Путін був радий тому, що Байден з ним зустрівся і вони обговорили багато питань. Треба розуміти, що йшлося не тільки про Україну. Йшлося про стратегічну стабільність, тобто чи будуть продовжені переговори про стратегічні наступальні озброєння", - додав Галака.

За словами експерта, якщо ці переговори зірвуться, і Росії доведеться вкачувати сотні мільярдів доларів на нову гонку озброєнь, особливо якщо вона перейде у сферу протиракетної оборони, то росіяни просто не потягнуть це, їхня економіка в такому разі не витримає.

"Тому Путін зацікавлений у якійсь визначеності, і безумовно він свої умови теж виставлятиме. Але думаю, що він навряд чи піде на загострення перед самою розмовою, і якщо все буде позитивно, то навряд чи після розмови буде загострення", - резюмував Сергій Галака.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Чекаючи на нову розмову Байдена з Путіним: до чого готуватися Україні?