RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Німеччина не бачить ознак початку наступу Росії: названо три сценарії

У Берліні стурбовані посиленням російських військ на українському кордоні, проте не бачать у цьому невідкладних умов для початку війни між країнами.

Про це повідомляє німецька газета "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

За словами колишнього помічника генерального секретаря НАТО, генерал-лейтенанта Генріха Брауса, існують три найімовірніші цілі цього посилення:

  • це робиться з метою залякати українську владу та зупинити зближення України із Заходом;
  • йдеться про "обмежену операцію" на окупованих територіях сходу України. Експерт вважає, що Путін таким чином міг би зміцнити контроль над проросійськими терористичними утвореннями "Л/ДНР" та ще більше дестабілізувати Україну;
  • не виключається можливість нових масштабних військових просувань в напрямку України, наприклад, з метою встановлення сухопутного коридору між РФ та окупованим Кримом. Браус вважає, що ймовірність реальної повномасштабної війни Росії та України існує, проте з урахуванням наявності сильної української армії Путіну доведеться мати справу з великими втратами серед російських військових.

Тим не менш, остання версія може бути малоймовірною, зазначає Браус.

Раніше глава Управління військової розвідки України Кирило Буданов заявляв, що Росія зосередила біля українського кордону понад 92 000 військовослужбовців і готується до нападу в кінці січня - початку лютого 2022 року.