RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Десант в Одесі та вторгнення через Білорусь: розвідник розповів, коли війська Путіна атакують Україну

Росія зосередила навколо кордонів України понад 92 000 військовослужбовців і готується до нападу наприкінці січня – на початку лютого.

Про це в інтерв'ю MilitaryTimes розповів голова Управління військової розвідки України Кирило Буданов.

Така атака може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими пройдуть повітряно-десантні атаки на сході, в Одесі та Маріуполі, а також вторгнення через сусідню Білорусь.

За його словами, російські великомасштабні військові навчання "Захід-21", проведені раніше цього року, довели, що Росія може одночасно висадити до 3500 десантників та військовослужбовців спеціальних операцій.

Атака, яку готує Росія, сказав розвідник, буде набагато руйнівнішою, ніж війна, яка розпочалася у 2014 році і внаслідок якої було вбито близько 14 тисяч українців. Для цього РФ нарощує військовий потенціал, збільшуючи військовий контингент в окупованому Криму, а також розміщуючи системи балістичних ракет малої дальності "Іскандер" та інші види зброї поблизу кордону.

Кирило Буданов також додав, що перед повноцінними воєнними діями Росія зробить все для деморалізації населення. Ці зусилля включають і протести проти вакцинації. Також Росія може використати скандал із "Вагнергейтом" та енергетичну кризу.

"Вони хочуть розпалити заворушення через протести та мітинги, які показують, що люди налаштовані проти уряду", - сказав він.

Раніше ми писали, як переговори Путіна та Байдена позначаться на ситуації на Донбасі.