RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чи реалізує "грузинський сценарій"? Росія зібрала війська біля кордону з Україною та влаштувала істерику

Кремль прокоментував заяву США і Європейського союзу про те, що Росія зібрала війська біля українського кордону.

Про це повідомляє Комсомольська правда.

У Служба зовнішньої розвідки Росії зазначили, що у них викликає крайнє занепокоєння провокаційна політика США та Євросоюзу, яка свідомо зміцнює у Києва почуття вседозволеності та безкарності.

У відомстві заявили, що подібне було в Грузії перед серпнем 2008 року, коли президент республіки Михайло Саакашвілі, який діє на той час, "зірвався з ланцюга" і "намагався знищити російських миротворців і цивільне населення Південної Осетії".

За словами СЗР, держдеп США поширює абсолютно хибну інформацію про концентрацію на російській території сил для вторгнення в Україну.

"Американці малюють страшну картину того, як полчища російських танків почнуть руйнувати українські міста, переконують, що мають якісь "достовірні відомості" про такі наміри Росії", - заявили в прес-бюро служби.

Раніше ми писали, нещодавно з'явилися нові супутникові фото, на яких, за словами видання, видно, що Росія концентрує війська на кордоні з України. При цьому також сказано, що фото було зроблено над містом Єльня, яке знаходиться неподалік білоруського кордону, а не українського.

Також "Апостроф" згадував про те, що секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов обговорив із делегацією Сенату США стягування російських військ на кордон України. Він вважає, що Росія це робить для "підняття ставок за столом майбутніх переговорів".