RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Росія піднімає ставки: Данилов пояснив стягування військ РФ на кордон України

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов обговорив із делегацією Сенату США стягування російських військ на кордон України. Він вважає, що Росія це робить для "підняття ставок за столом майбутніх переговорів".

Про це повідомляє пресслужба РНБО України.

"Стягуючи війська до українського кордону, Росія намагається максимально загострити безпекову ситуацію в регіоні для підняття ставок за столом майбутніх переговорів", - сказав Данілов.

За його словами, російська влада демонструє, що жодних правил для неї вже не існує. Зокрема, секретар РНБО нагадав про публікацію главою Міністерства закордонних справ Росії чутливих дипломатичних документів у ЗМІ, а також нагадав про випробування новітніх систем протиракетної оборони на російських супутниках.

Попри подібні дії Москви, Київ готовий дати адекватну відповідь. Данілов підкреслив, що Україна вже не допустить повторення ситуації 2014 року. Але для цього українській державі потрібна підтримка США, Канади та Великої Британії, тому що, як висловився секретар РНБО, Росія "розуміє лише мову сили".

Нагадаємо, Росія стягує до кордонів України військових і перекидає танки. За даними спецслужб західних країн, висока ймовірність спроб РФ дестабілізувати ситуацію в нашій країні найближчої зими, в тому числі і військовими методами.