RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Україна має визнати Росію противником: розвідник навів приклад Фінляндії

За весь період російської агресії на території України, Київ уже прийняв безліч пов'язаних з цим постанов і законопроектів. Як приклад – визнання Російської Федерації країною-агресором. Проте супротивником на рівні військової доктрини, яку має більшість держав, її ще не визнали.

В ефірі "Апостроф Live" на "Апостроф TV" начальник групи космічної розвідки ГУР МО України в 2000-2002 роках, начальник групи розвідки 92 ОБМР у 2015-2017 роках, учасник бойових дій та бойовий офіцер Петро Недзельський заявив, що Україна повинна офіційно визнати Росію противником, як це зробила, свого часу, Фінляндія.

"У військовій доктрині всіх держав світу є поняття можливого супротивника. Я ще в 1993-1994 роках писав, що ми повинні визнати Росію ймовірним противником. Тому що до ймовірного супротивника належать ті країни, які мають до вас якісь територіальні претензії, або проводять до вас агресивну політику, або є політичні сили всередині цієї країни, які нібито ще не при владі, але ведуть агресивну політику.

Наприклад, Жириновський заявляє, що "Україна не держава, ми її завоюємо, зробимо гарнізони та поставимо своїх представників". Цього вже достатньо, щоб Україна визнала Росію вірогідним ворогом.

Зараз на кордоні сконцентровано понад 90 тисяч осіб особового складу та понад тисячу танків – це наступальне угруповання. Цього вже достатньо, щоб виявити стурбованість – для чого це робить Росія? І плюс офіційні агресивні заяви відповідних політиків і того ж таки Путіна проти України", - заявив Буданов.

Багатьом може здатись, що Жириновський – це імпульсивний політичний "клоун", слова якого не варто сприймати всерйоз. Але Буданов нагадав, що після одного з його висловлювань Фінляндія одразу визнала у своїй військовій доктрині Росію ймовірним противником.

"З цього приводу я наведу приклад, який мав місце у міжнародній практиці. Свого часу Жириновський у якомусь виступі заявив, що ми переглянемо кордони з Фінляндією – результати Другої світової війни, за якими частина території, Карелія, відійшла фінам.

Фінляндія миттєво переглянула свою військову доктрину і визнала Росію ймовірним противником через висловлювання політика, який хоч і не при владі, але політик цієї держави. Достовірність приходу цього політика до влади є хоч і мізерною. І фінські політики врахували цю маленьку ймовірність приходу таких політиків як Жириновський до влади і одразу внесли зміну у військову доктрину, назвавши Росію вірогідним супротивником.

Те саме маємо зробити і ми. Жириновський робить подібні заяви щодо України. І у нас є всі законні, міжнародні підстави для дій у відповідь", - додав Буданов.

Детальніше читайте у матеріалі порталу "Апостроф": "На кордоні з Україною понад тисячу танків, небезпека зберігається - бойовий офіцер Петро Недзельський".