RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Хочуть добрих стосунків: у Путіна відповіли на побоювання Зеленського щодо російської загрози

Під час своєї прес-конференції 26 листопада, президент України Володимир Зеленський заявив, що президент РФ Володимир Путін має чітко заявити, що Росія не планує агресію проти нашої країни. Прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков у відповідь назвав це "істерикою".

Про це пише "ТАСС".

"Ця істерика, яка нагнітається зараз в англосаксонських ЗМІ, в українських ЗМІ та підтримується українськими політиками на чолі з главою держави, ми вважаємо її абсолютно неприйнятною", - сказав Пєсков.

Він пустився у звичайні демагогічні міркування, що нібито звинувачення Росії в агресивній поведінці "абсолютно безпідставні".

"Самі твердження про те, що Росія на когось збирається наступати, і закиди на адресу Росії в тому плані, що Росія якось агресивно поводиться, абсолютно безпідставні і невірні по суті", - заявив Пєсков.

Він наголосив, що РФ нібито "не готувала, не готує і не готуватиме жодних наступів ні на кого".

"Росія - абсолютно миролюбна країна, яка зацікавлена у добрих відносинах зі своїми сусідами", - вкотре проголосив Пєсков пропагандистське гасло, яке йде врозріз із діями РФ.

Як повідомляв "Апостроф", глава Управління військової розвідки України Кирило Буданов повідомив, що Росія зосередила навколо кордонів України понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу в кінці січня - початку лютого.