RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Економічний паспорт" українця: скільки отримає дитина до моменту повноліття

Влада України очікує, що діти,у яких буде економічний паспорт і які отримуватимуть на спецрахунки кошти від рентних платежів, на момент досягнення повноліття матимуть по 10 тисяч доларів США.

Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

За словами політика, спеціальна програма передбачає створення спеціальних рахунків у Фонді майбутніх поколінь. Вони будуть щомісяця поповнюватися - після досягнення дітьми повноліття ці кошти можна буде використовувати.

Як зазначає Гетьманцев, в Україні за рік народжується близько 300 тисяч дітей - у зв'язку з цим є певні відрахування від ренти. Депутат не виключає ймовірності відрахувань не лише від ренти, але й інших платежів, наприклад, від приватизації чи імпортного ПДВ.

"Рента розподіляється між тими дітьми, які народилися і мають економічний паспорт українця. Якщо ця сума є меншою за встановлену законопроєктом, то різниця дотується за рахунок держави. Ми розраховуємо на те, що по досягненню повноліття дитина повинна мати близько 10 тисяч доларів в еквіваленті. Безперечно, в гривні з урахуванням інфляції", - наголосив Гетьманцев.

Раніше ми повідомляли про те, що зміниться для українців з підвищенням пенсій, зарплат і аліментів з 1 грудня.