RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

6 жовтня

Всі новини

Буде бійня: Куліба пояснив, чи готова Україна до вторгнення Росії

Активність і концентрація російських військ в околицях державних кордонів України продовжує вселяти тривогу. Картина дуже схожа на те, як події розвивалися в 2014 році, коли РФ окупувала Крим і частину Донбасу. Але з того часу багато що змінилося. У тому числі й у збройних силах України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів, чи готова зараз Україна до повноцінного вторгнення російських військ, і чим це може загрожувати самій Росії.

Так, за словами Кулеби, в 2014 році Україна взагалі не була готова до нападу з боку Росії. Але при цьому міністр зазначає, що навіть за таких умов усе, що зуміла Москва, це захопити лише відносно малу частину сходу України.

"Наразі наші збройні сили незрівнянно сильніші. Якщо Росія все одно зважиться на війну, доведеться розраховувати на надзвичайно велику кількість загиблих російських солдатів, що незрівнянно з 2014 роком. Це буде бійня", - зазначив Кулеба і додав, що у Кремлі це теж чудово розуміють .

Голова МЗС нагадав, що навесні, коли Росія, під виглядом навчань, концентрувала свої збройні сили на кордоні з Україною, вона стягнула туди не тільки суто військові підрозділи, а й медичні. На думку міністра, "ніхто не формує такі шпиталі під час звичайних військових навчань". Це говорить про те, стверджує Кулеба, що у Кремлі чудово розуміють, що напад на Україну в цей період буде війною принципово іншого рівня. Причому це може загрожувати й самій Росії.

"Більше того, напад на Україну може виявитися загрозою самій Росії. Протягом багатьох років вона витрачала мільйони на те, щоб зомбувати своє населення, дегуманізувати та принизити Україну через пропагандистські ЗМІ. Проте, незважаючи на це, Кремль ще не зрозумів, як відреагує російське суспільство, якщо з України почне надходити нескінченний потік трун російських солдатів", – резюмував Кулеба.

Нагадаємо, що США попередили Україну про те, що Росія готує військову операцію за сценарієм 2014 року.