RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Західні розвідники показали фази наступу РФ на Україну: карта

На початку 2022 року президент Росії Володимир Путін готує напад на Україну з метою захоплення до 2/3 території країни.

Про це пише німецьке видання Bild, посилаючись на дані розвідки.

Як зазначають журналісти, країни Заходу дізналися про план із захоплення України ще в середині жовтня. Агентам ЦРУ вдалося перехопити повідомлення російських військових, про які спочатку поінформували уряд США, а згодом - НАТО.

Високопоставлений офіцер на умовах анонімності повідомив, що стратегії щодо вторгнення в Україну "лежать у ящику, а Путін ще не вирішив, чи буде їх реалізовано". Але постійне перекидання військ РФ до українських кордонів говорить про те, що Кремль вирішив розпочати реалізацію свого плану.

Вторгнення РФ в Україну – сценарій на січень-лютий 2022 року

Поінформований інсайдер стверджує, що Володимир Путін віддасть наказ і армія РФ завдасть одночасної атаки з окупованого Криму та Донбасу, і з північних російських територій. Такий сценарій також розглядають розвідки України та НАТО. Вторгнення можливе наприкінці січня-початку лютого, якщо Київ та Вашингтон не підуть на поступки Москві.

Вторгнення РФ до України - фаза №1

На першому етапі російські війська захоплять південні області України для забезпечення постачання до Криму. Такий сценарій також відріже Київ від моря, а для його реалізації Кремль використає десантні кораблі, перекинуті навесні з Балтійського моря.

Інший високопоставлений офіцер попередив, що РФ може розпочати військову операцію між містами Коблево та Фонтанка на Одещині. Російські війська в такому разі просунуться на північний схід від міста, повернуть ліворуч і просунуться до невизнаного Придністров'я, що дозволить взяти в оточення Одесу.

"З Криму спочатку буде лише артилерійський вогонь по сильних українських позиціях. Тоді українські війська будуть пов'язані тут і не зможуть відбити мости за ними", - продовжив інсайдер і додав, що на Херсонщині вздовж Дніпра проводитимуться повітряно-десантні операції спецназу, що дозволить заблокувати постачання через найважливішу річку України.

Танкові підрозділи за підтримки флоту та авіації просуватимуться на захід із окупованого Донбасу, а потім розділяться: одні формування підуть на Запоріжжя, а інші – у бік Криму.

Якщо такий сценарій вдасться реалізувати – Володимир Путін прокладе сухопутний коридор із Росії до кордонів НАТО.

Вторгнення РФ в Україну – фаза №2

Паралельно Росія задіятиме авіацію та балістичні ракети для ослаблення військового потенціалу України. Після окремого наказу танкові підрозділи можуть перетнути кордон у Харківській та Луганській областях для подальшого захоплення Дніпра та Полтави.

Офіцер на умовах анонімності попередив, що окупаційні війська оточуватимуть міста та відключатимуть електроенергію, зупинятимуть постачання продовольства.

"Через кілька тижнів росіяни можуть прославити себе як рятівників мирних жителів, вторгнутися в міста, що капітулюють, і врятувати українське населення від голоду або смерті", - додав військовослужбовець.

Вторгнення РФ до України - фаза №3

Кінцевий сценарій передбачає наступ та можливе захоплення Києва з півночі. Керівництво НАТО не впевнене, що Олександр Лукашенко візьме участь у вторгненні на територію України. Якщо Мінськ вирішить стати відправною точкою для російських військ – це буде новий етап з облоги Києва з північного сходу та північного заходу.

У такому разі армія РФ зможе просунутися до лінії Коростень-Умань для припинення постачання із Західної України. Якщо план Володимира Путіна буде реалізовано – Росія зможе захопити до 2/3 української території.

Вторгнення РФ в Україну - відступ ЗСУ

Західні офіцери сумніваються у боєздатності українських військовослужбовців, які не зможуть упродовж тривалого часу протистояти армії РФ. Високопоставлений європейський чиновник у коментарі журналістам припустив, що якщо українська армія не буде знищена – ЗСУ відійдуть у західні регіони.

Ще один чиновник заявив, що комплекси Javelin та безпілотники "Байрактар" не зможуть зупинити наступ російських військ, і Україні для захисту від окупантів потрібні зенітні ракети типу "Патріот" та протикорабельні ракети типу "Гарпун".

"Союзники зараз переосмислюють постачання зброї в Україну. Але це рішення не може виходити від НАТО, а лише від його суверенних членів", - додав у спілкуванні з журналістами офіцер західної спецслужби.

Раніше ми публікували супутникові знімки, на яких видно, як у прикордонні райони та на окуповані території Росія перекидає бійців та техніку для вторгнення в Україну.