RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

175 тисяч військових, артилерія та бронетехніка: розвідка США розкрила плани Кремля щодо нападу на Україну

Стратегія Росії щодо вторгнення в Україну включає використання 175 тисяч військових і важкої техніки відразу на чотирьох напрямках.

Про це пише видання The Washington Post, посилаючись на документ американської розвідки.

Розвіддані свідчать, що Росія готується до повномасштабних бойових дій проти України вже на початку 2022 року.

Москва концентрує свої війська відразу в чотирьох точках біля кордону з Україною, і зараз у прикордонних районах розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також танки та важка артилерія.

Згідно з несекретними розвідувальними документами, отриманими в п'ятницю агентством Associated Press, представники американської розвідки оцінюють, що біля кордону з Україною розміщено близько 70 тисяч військовослужбовців, а найближчим часом можливе розширення особового складу до 175 тисяч осіб.

"Плани (щодо вторгнення - ред.) включають широке пересування 100 батальйонних тактичних груп чисельністю близько 175 тисяч осіб, а також бронетехніку, артилерію та техніку", - йдеться у статті Washington Post.

Тим часом українські офіційні особи також попередили, що Росія може вторгнутися наступного місяця. Очільник Міноборони Олексій Резніков повідомив народним депутатам у п'ятницю, що чисельність російських військ біля України та в анексованому Росією Криму оцінюється в 94 300 осіб, попередивши, що у січні можлива "великомасштабна ескалація".

Журналісти The WP також припустили, що Кремль спеціально зберігає військове обладнання на тренувальних об'єктах, щоб у потрібний момент була можливість швидко розпочати повномасштабне вторгнення в Україну.

Раніше ми розповідали, що Дмитро Кулеба пригрозив Росії бійнею у разі початку широкомасштабних військових дій проти України.