RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

До чи після Путіна? У МЗС сказали, коли Байден говоритиме із Зеленським

У вівторок, 7 грудня, президент США Джо Байден і лідер Росії Володимир Путін проведуть переговори в режимі відео. Після цієї розмови (а не до, як повідомлялося раніше), глава Білого дому поспілкується з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі "Свобода слова" на ICTV.

"Президент говорив з держсекретарем США, дійсно, годину тому завершилася розмова, після того, як відбудеться розмова Байдена з Путіним, ми теж дізнаємося, про що йшлося. Тобто далі будуть контакти на високому рівні. У нас у цьому плані зі США налагодився дуже відвертий, динамічний та довірчий діалог", - сказав він.

Кулеба не підтвердив інформацію про те, що Байден та Зеленський поспілкуються перед розмовою з президентом РФ. За його словами, було заплановано, що перед переговорами президентів США та РФ Зеленський поговорить із держсекретарем Ентоні Блінкеном. Після спілкування Байдена та Путіна відбудеться розмова глав США та України.

Володимир Зеленський повідомив у Twitter, що розмова з Блінкеном відбулася і вони "узгодили позиції" та обговорили спільні дії.

"Узгодили позиції з Блінкеном перед розмовою президентів Байдена та Путіна. Домовилися й надалі діяти спільно та скоординовано. Вдячний стратегічному партнеру та союзнику – США за постійну підтримку нашого суверенітету та територіальної цілісності. Нічого про Україну без України" , - написав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", держсекретар США Ентоні Блінкен попередив Російську Федерацію, що нове вторгнення в нашу країну обернеться для Росії "серйозними наслідками".