RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Економічний паспорт: у Зеленського поставили крапку у важливому питанні з виплатами

1 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський анонсував під час щорічного звернення до народних депутатів законопроект про запровадження так званого економічного паспорту українця. З його допомогою будуть забезпечувати до досягнення повноліття молодих українців. Цей закон вже викликав дуже спекотні суперечки та бурю критики через те, що він передбачає фінансування лише тих громадян України, які народжені після 2019 року.

Радник Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко пояснив журналістам телеканалу "Дім", із чим це пов'язано.

За його словами, сам він наполягав, щоб ці виплати змогли отримати лише ті українці, які будуть народжені з моменту старту програми. А саме – з 1 січня 2022 року.

"Дискусія була з цього питання жорстка. Але ухвалили компромісно - вольове рішення, що це (виплати від програми, - ред.) зможуть отримувати таки з 1 січня 2019 року", - сказав Устенко.

Нагромадженням та розподілом коштів займатиметься Фонд майбутніх поколінь. Гроші в нього, за словами Устенко, почнуть надходити лише з 2022 року.

Таким чином 2019, 2020 та 2021 роки додатково кладуться "на плечі" фонду. Кінцева сума виплат залежить від тривалості нарахувань.

"Виходить, що у дитини, яка народилася з 1 січня 2022 року, рівно 18 років до отримання своєї суми. А у того, хто народився з 1 січня 2019 року, менше років для акумуляції накопичень на особистому рахунку", - пояснив радник Володимира Зеленського.

Раніше ми повідомляли, скільки отримає дитина на момент повноліття за допомогою оголошеного Зеленським економічного паспорта українця.