RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

30 травня

Всі новини

Байден хоче бачити Україну в НАТО: Київ має виконати низку вимог

У четвер, 9 грудня, під час півторагодинної телефонної розмови президента Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом, серед іншого, йшлося про вступ України до НАТО. Глава Сполучених Штатів хоче бачити нашу країну в Альянсі.

Про це розповіла прес-секретар Білого дому Джен Псакі, пише "Голос Америки".

Вона уточнила, що Байден висловив Зеленському "глибокі побоювання у зв'язку з нарощуванням російських сил на українському кордоні та зобов'язання щодо вживання рішучих заходів у разі військової ескалації" з боку Росії.

Псакі нагадала, що у розмові з Путіним президент США ясно дав зрозуміти главі РФ, що можлива агресія проти України спричинить "значні та серйозні" наслідки та відповідь з боку Сполучених Штатів та їх європейських союзників.

Прес-секретар Білого дому наголосила, що Байден "безумовно підтримує прагнення України... приєднатися до альянсу", але для цього Україна має відповідати вимогам, які висуваються до потенційних членів НАТО. Зокрема, за її словами, йдеться про боротьбу з корупцією.

"Очевидно, що країни-партнери НАТО та (керівництво, - ред.) НАТО повинні визначити, як виглядатиме подальший шлях ", - зазначила Джен Псакі, наголосивши, що Вашингтон підтримує євроатлантичний курс Києва.

Вона також спростувала, що США нібито "чинять тиск" на Україну з метою змусити Київ піти на територіальні поступки щодо окупованих районів на Донбасі.

"Це абсолютна брехня", - запевнила Псакі.

Нагадаємо, "Апостроф" опублікував заяви Білого дому і Кремля після переговорів з Байденом Володимиром Путіним.