RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Давно знайомий із Зеленським і отримав від нього орден: що відомо про скандального Гогілашвілі

Заступник голови міністерства внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував скандал із поліцейськими на блокпосту на Донбасі.

"Апостроф" розповідає, що відомо про скандального чиновника.

Що сталося на блокпосту

На в'їзді до Донецької області, на першому блокпосту, Олександра Гогілашвілі зупинила поліція. Спочатку його авто проігнорувало вимогу поліцейських, але проїхавши кілька метрів воно все ж таки зупинилося. Після зупинки заступник голови МВС став загрожувати правоохоронцям.

На відео чути, як він всіляко ображає поліцейських, матюкається та лізе у бійку.

"Ви що не бачите, хто я?", - вигукував Гогілашвілі.

Хто такий Олександр Гогілашвілі

На роботу до Міністерства внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі вперше потрапив у вересні 2019 року на посаду заступника тодішнього міністра Арсена Авакова. У МВС він займається боротьбою з наркотиками та реабілітацією наркозалежних.

Як Гогілашвілі пов'язаний із Володимиром Зеленським

Раніше Гогілашвілі багато років був публічним спікером "Міжнародної антинаркотичної асоціації". Там він познайомився з керівником "95 Кварталу", майбутнім президентом Володимиром Зеленським. Серед інших знаменитостей Зеленський приїжджав підтримувати підопічних асоціації. Окрім цього, дружина Гогілашвілі – Марія Левченко – багато років працює особистим помічником Зеленського.

У жовтні 2020-го Володимир Зеленський нагородив Гогілашвілі орденом за заслуги ІІІ ступеня.

Як у МВС відреагували на скандал із Гогілашвілі

Після того, як скандал набув розголосу, глава МВС України Денис Монастирський ініціював перед прем’єр-міністром та урядом питання про проведення дисциплінарного провадження щодо свого заступника Олександра Гогілашвілі.

"На період дисциплінарного провадження пропонуватиму уряду усунути заступника міністра внутрішніх справ України Олександра Гогілашвілі з посади для чого підписав відповідне подання до Кабінету Міністрів України ", - зазначив міністр.

При цьому Монастирський запевнив, що особисто вивчить усі деталі цієї справи, після чого ухвалить "відповідні управлінські рішення".

Як відреагували українці

У соцмережах активно обговорюють хамську поведінку топ-чиновника. Люди вимагають відправити Гогілашвілі у відставку, а поліцейських, які зупинили його – нагородити. Крім того, звучить невдоволення, що він спілкувався з поліцейськими російською, а не державною мовою. Багато одностайно вимагають звільнити Гогілашвілі за негідну поведінку та зловживання службовим становищем. Багато хто підкреслює так зване кумівство, з яким Зеленський обіцяв покінчити.

Політолог Олексій Голобуцький висловив припущення, на чому може базуватись така поведінка Гогілашвілі.

"Ходять чутки, що заступник міністра внутрішніх справ, бикуючий Гогіашвілі, дуже допоміг у справі Трухіна, тому, ймовірно, поводиться відповідно",написав він у своєму Telegram-каналі.

Крім того, у мережі висловлюють підтримку поліцейським.

"Питання "у вас що не висять фото заступників міністрів"? - це взагалі жерсть. Зараз навіть фото президентів не вішають ", - пише журналістка Оксана Коваленко.