RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

"Зрада" не пройшла: Сенат США виділив Україні 300 млн доларів на оборону

Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив проект оборонного бюджету на 2022 рік на суму 778 млрд доларів - він передбачає виділення 300 млн доларів на надання військової допомоги Києву, хоча ЗМІ повідомляли, що США відклали постачання військової допомоги Україні на 200 млн.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на видання Axios.

Документ був прийнятий 89 голосами проти 10, проект оборонного бюджету на загальну суму 770 млрд доларів був направлений на підпис президенту Джо Байдену через кілька тижнів після затримки.

Проект бюджету на оборону приймається щорічно – він передбачає фінансування та визначає політику Пентагону. Цей документ передбачає виділення 300 млн доларів на надання підтримки Україні - це на 50 млн більше, ніж запитував президент Байден, включаючи 75 млн доларів на постачання летального озброєння.

Тим не менш, до проекту бюджету не увійшла поправка, яка передбачає санкції щодо компанії-оператора Nord Stream 2 AG: її авторами стали сенатори від Республіканської партії Боб Менендес та Джим Ріш.

Загалом проект закону передбачає виділення 770 млрд доларів на військові витрати - це на 25 млрд більше, ніж просив Байден. Крім того, це приблизно на 5% більше, ніж було прописано в оборонному бюджеті минулого року.

Раніше ми повідомляли, що Німеччина в травні цього року заблокувала продаж зброї Україні через НАТО.