RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Попри заворушення під Радою: депутати провалили закон про відтермінування для ФОПів

У п'ятницю, 17 грудня, попри зіткнення підприємців з поліцейськими під Верховною Радою, парламентарі з тріском провалили законопроект № 6376 “Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо відтермінування строків розширеного застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку)” – його навіть не внесли до порядку денного.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.

Попри всі заяви народних обранців, у парламенті не знайшлося голосів для ухвалення законопроекту про відстрочку для ФОПів – його навіть не змогли внести до порядку денного.

“За” проголосували лише 102 нардепи, проти один депутат, ще чотири – утрималися.

Таким чином, запровадження обов'язкової реєстрації розрахункових операцій для ФОПів з 1 січня 2022 року не буде відстрочено, а значить, після Нового року вони будуть зобов'язані видавати чеки покупцям.

У законопроекті пропонувалося змінити дату набуття чинності законом про обов'язкові РРО на 1 січня 2023 року. Оскільки засідання Верховної Ради стало останнім у році, що минає, тепер ніщо не завадить закону набути чинності.

Нагадаємо, у п'ятницю, 17 грудня, під Верховною Радою відбулися сутички між ФОПами та поліцейськими, а 14 грудня підприємці приходили під стіни парламенту з портретом революціонера Нестора Махна.