RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

​США висунули відразу кілька вимог Росії щодо України

Сполучені Штати висунули одразу кілька вимог до Російської Федерації щодо України. Самі ж планують дати відповідь на вимоги РФ про "гарантії безпеки" наступного тижня.

Про це повідомив представник в адміністрації президента Джо Байдена, інформує Bloomberg.

Серед вимог США до Росії - чекають різдвяного припинення вогню на Донбасі, а також обміну полоненими між РФ та Україною.

Високопосадовець також прокоментував пропозиції російської влади. Мовляв, деякі можна вважати корисними, тоді як деякі – неприйнятними. Однак готові до перемовин щодо безпеки з Росією, пропозиції у відповідь планують надати найближчим часом.

"США планують повернутися до Росії з відповіддю наступного тижня. Також вони хочуть бачити різдвяне припинення вогню та обмін полоненими між Росією та Україною", - повідомили в адміністрації.

Раніше Організація Північноатлантичної ради запросила російських представників обговорити ї її пропозиції, і дії у Європі під час засідання Ради НАТО-РФ.

17 грудня Міністерством закордонних справ РФ було опубліковано проєкти договорів між Росією та США, а також НАТО щодо юридичних гарантій нерозширення Альянсу на Схід та неможливості вступу України в НАТО. Також у МЗС РФ заявили про свої очікування того, що на основі проєктів договору та угоди відбудуться серйозні переговори між США та Росією.

Нагадаємо, що Україна дала відповідь на "ультиматум Путіна" щодо надання гарантій нерозширення Організації Північноатлантичного договору (НАТО) на схід.