RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Часу залишилося мало: Daily Star дізналася про нову дату можливого вторгнення військ Путіна в Україну

Британська розвідка попередила уряд про «дуже реальну можливість» вторгнення Російської Федерації в Україну напередодні Різдва.

Про це повідомляє Daily Star.

Примітно, що дата 24 грудня збігається з 42-ю річницею вторгнення Радянського Союзу до Афганістану.

"Сили вторгнення" складаються із сотні тисяч військовослужбовців, танків, ударних вертольотів, артилерійських та зенітних полків, які сконцентровані на кордоні.

Полковник Річард Кемп, колишній командувач військ в Афганістані, заявив: “Немає можливості прямого військового втручання Великобританії, НАТО чи США у разі нападу Росії на Україну. Найімовірніший варіант - дипломатичні та економічні санкції”.

17 грудня міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що Україна не є членом Північноатлантичного альянсу, тому концепцію колективної оборони не можна застосувати, та додав: “Малоймовірно, що хтось збирається відправити війська на Україну, щоб кинути виклик Росії. Українці це знають”.

Також він зазначив, що замість військових дій Російська Федерація отримає глибокі та серйозні економічні санкції, які спричинять довгострокові наслідки.

Раніше головний представник республіканців у комітеті Сенату США із закордонних справ Джим Ріш заявив, що Росія "намагається створити привід для війни".