RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Чи хочуть росіяни війни? Лавров виступив із загрозою на адресу України та країн Заходу

У Росії в черговий раз заявили про "загрози з боку України" та пообіцяли дати на них "військову відповідь".

Як заявив в інтерв'ю пропагандистам Russia Today міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, його країна нібито не терпітиме "провокації" з боку України.

При цьому російський чиновник не став уточнювати, про які саме "провокації" з боку України йдеться.

У своїй заяві Лавров сказав, що на Заході та в Україні є "гарячі голови, які намагаються підживлювати агресивні настрої в Україні".

"Вчора Путін сказав дуже чітко на колегії Міністерства оборони: у нас є всі необхідні можливості, щоб забезпечити належну, зокрема військово-технічну відповідь на будь-які провокації, які можуть навколо нас розгортатися", - сказав міністр.

Також Лавров наголосив, що Росія нібито не хоче війни.

"Ну ви знаєте, наша філософія давно і добре відома, вона укладена в рядках відомої пісні "Чи хочуть російяни війни". Ми не хочемо війни, президент Путін ще про це раз сказав: нам конфлікти не потрібні, ми сподіваємося, що нікому іншому конфлікти теж не видаються бажаним. Ми жорстко забезпечуватимемо свою безпеку тими засобами, які вважаємо за потрібне", - додав він.

Як відомо, Росія сконцентрувала на кордоні з Україною десятки тисяч військових, що спричиняє тривогу у світовій громадськості. Західні лідери неодноразово закликали агресора припинити нарощування військ та не допускати ескалації.

Нагадаємо, що в ЄС знову заговорили про можливе вторгнення Росії до України.