RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Цю державу створив Ленін: Путін видав новий перл про Україну

Президент Росії Володимир Путін під час щорічної прес-конференції торкнувся теми України та заявив, що наша держава нібито складається з "історично російських територій".

Трансляцію прес-конференції президента РФ ведуть на YouTube.

За словами глави країни-агресора, Росія не могла відмовити населенню Криму та провела там так званий "референдум". Також він зазначив, що "Україну створив Ленін, коли створював Радянський Союз", що стало не менш дивною заявою.

Вже традиційно Путін звинуватив Україну на початку бойових дій на Донбасі та заявив, що саме після цього "у РФ почалися проблеми із Заходом".

"Так виникла криза, яка сьогодні розвивається", - заявив Путін.

Також президент РФ звинуватив Україну у спробах "двічі силовим шляхом вирішити ситуацію на Донбасі", а також попередив про підготовку третьої такої "спроби".

"Складається враження, що в Україні готують третю військову операцію та попереджають нас - не втручайтесь, ми маємо реагувати", - сказав він.

Нагадаємо, що Росія розпочала агресію проти України у 2014 році. Спочатку РФ окупувала Крим, а потім розпочала війну на Донбасі, де надає усіляку підтримку бойовикам.

Раніше Апостроф повідомляв, що Росія може загрожувати Україні ядерним ударом.